… tényleg a világ legegyszerűbb kajája, és tényleg baromira hizlal, de a fene egye meg, ha egyszer annyira nagyon finom…!!! Egy kis polentapuliszkamálé miatt még senki nem került a Purgatóriumba, nem? 🙂

Apropó, Purgatórium… szoktál mélázni a valláson? Vagy a nemvalláson? Konkrétan nem arra gondolok, hogy hiszel-e a Jóistenben, vagy vallásos vagy-e, mert szerintem az Isten mindegyikönkben külön-külön ott van. Ha Benne hiszel, azt gondolom hogy magadban is hiszel. Ha magadban hiszel, akkor valamiért azt képzelem, hogy kell lennie hitednek abban is, hogy Valaki segít, támogat, vezeti a kezed és mindig Őrangyalként melletted van.

A mindap Bazsi kérdezgetett a Jóistenről. Teljesen szabad utat adok neki abban, hogy hisz-e vagy nem, nagyjából ugyanazt mondom el ilyenkor, nyilván nagyon kibővítve és a számára érthető módon, mint amit fent leírtam. Szóval az ő kis kérdései nyomán indult el a szómenésünk Gerivel azon az estén. Két rendkívül érdekes és kívánatos témáról kezdtünk beszélgetni. Az egyik a Pokol és a Mennyország kérdése volt, a másik téma pedig – már nem is emlékszem, hogyan jutottunk el odáig -, az a dollármilliomos üzletemberek világa volt. Ezzel kapcsolatban hallgattunk is jónéhány videót, ha úgy tetszik műsort, amelyekben egytől-egyig a milliárdos üzletemberek elmondták a tutit. A saját receptjüket, ami a jelenlegi állapotukhoz vezetett. Elmesélték a jó döntéseiket, a lényeglátásukat, a tehetségüket, az érzéküket a jó, a kiváló lehetőségekhez. Tudod, hogy mi volt az, amit az esetek többségében kifelejtettek a mondandójukból? A Jószerencsét, a Jóistent (aki akár önmagában is lakozhat), a véletlenek összejátszását. Szó volt a rengeteg munkáról, a pénz/idő/energia nem sajnálásáról, amik egytől-egyig már önmagukban óriási dolgok. Óriási dolog szerintem önmagában az, ha valaki képes az álmaiért küzdeni, tenni, napról napra azokért hajtani.

Elvehetetlen az önmagunk által, saját erőből elért bármilyen siker! Mindig csodáltam ezeket a “nagyot alkotó” embereket.

Nodekérem!

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy mindamellett, hogy az élet tele van buktatókkal, amikből fel kell tudni állni, amiket így, vagy úgy le kell tudni küzdeni, túl kell élni, azért az élet számos alkalommal ad is ám! Méghozzá pozitív dolgokat. Természetesen jó alaposan meg kell dolgozni mindenért, ami tiszta sor, és egészen egyszerűen isteni tehetségű, és pénzteremtő képességű emberek léteznek, akik tényleg, ha bármibe belekezdenek, arannyá változik, de önmagában már ezért is hálásnak lehet lenni, nem igaz?

Hálásnak a véletlenek összejátszásáért, amik az adott pillanatban hozzásegítenek minket ahhoz, amit nagyon szeretnénk. Írtam már Neked a háláról, arról a fajta alázatról, ami igazán az egekbe emel minket.

A lényünket mutatja meg, ami igazán segít abban, hogy a földön maradva repüljünk. 🙂

A hangzatos kijelentések mellett, a tuti recepteket hallva úgy éreztük azon az estén, és még inkább megerősödött bennünk, amit napról napra, minden egyes napon érzünk: mérhetetlenül hálásak vagyunk mindenünkért, amink van. A gyerekekért, az egészségért, minden egyes lélegzetvételért hálásak vagyunk.

 

Oh, és az alaptéma, a Pokol és Mennyország kérdése nyitva maradt. Honnan tudjuk, hogy az életnek nevezett, általunk valóságnak hitt rendszer az, ami?! Honnan tudjuk, hogy ez az a hely, amit most a tudatunkkal felfogunk, amit érzékelünk, a jelenbeli valóságunk nem igazából az a hely, ahová újra és újra tanulni járunk vissza, hogy ez a hely nem maga a Pokol, ahová egészen addig fogunk visszakerüni, amíg meg nem tanuljuk a leckét. És ugyebár mindig nehezebb és nehezebb formában kapjuk meg, ha nem sikerül valamit megoldanunk.

Miről számolnak be azok, akik már jártak a halál kapujában? Beszélnek fehér fényről, egy hihetetlenül kellemes érzésről, egy olyan vonzásról, ami csak úgy hívja őket, mágnesként vonzza az ottmaradásra.

Mégis, milyen magasztosan, és emelt fővel nyilatkozunk arról, aki megjárta ezt, és visszatért. Vissza kellett jönnie, van még életfeladata. Itt, velünk, a fizikai valóságunkban.

Magasztos feladat ez valójában, vagy esély arra, hogy befejezze, megoldja, beteljesítse/sük azt a feladatot, amiért itt vagyunk. (?) Azért, hogy aztán már “Ott” maradhassunk és ne kelljen többé megszületnünk “ide”…

Hmm, olyan érdekes kérdések ezek.

Erről is úgy beszélgetnék Veled…

Summa-summárum itt vagyunk, itt “élünk”, és ezt a létet próbáljuk a legjobbá tenni. És ahogyan Mindenki életében vannak nehézségek, a miénkben is van, azonban amíg egymásnak vagyunk, baj nem érhet. A biztonság, a családi összetartozás, a “MI” visszavonhatatlan érzése hozzátartozik a létezésünkhöz. Itt, ebben a fizikai valóságban, mi ezt így értékeljük.

Azóta az este óta, hogy a legtutibb tuti receptünk is megvan a milliárdos léthez, még inkább megnyugodtunk 😀

Jöjjön a puliszka vegán alaprecept, ami azért jó, ha van nekünk, mert a kukoricadara és némi rávaló talán minden háztartásban akad. Együk mértékkel és jóétvággyal! 🙂

A polenta, a puliszka, a malé…
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. 250 g folyadék, amiből 150 g víz, a többi a zsíros kókusztej
 2. 200 g kukoricadara
 3. 3 db paradicsom
 4. szárított paradicsom
 5. avokádó (legalább 1 db)
 6. 2 lilahagyma
 7. zsiradék (kókuszolaj, olivaolaj)
 8. fűszerek: bazsalikom, oregánó
Utasítások
 1. Főzd össze, lassú tűzön a kukoricadarát a folyadékokkal, és izzítsd be a sütőt is. Bélelj ki egy picike kis tepsit (az enyém kerek, majdnem 20 cm átmérőjű volt) és sütőpapírra ömleszd rá a kész puliszkát. Ha szeretnéd megbolondítani, reszelhetsz hozzá vegán sajtot, amit belekeverhetsz és így mehet a sütőbe.
 2. Kicsit hagyd, hogy a melegben kérget kapjon és amikor kijön onnan, azonnal kezdheted az ízesítését.
 3. Én hagyma csatnival kentem meg legelőször, és készítettem a tetejére paradicsomból, lila hagymából, bazsalikommal, oregánóval egy kis feltétet (ezt serpenyőben sütöttem össze). Azt is ráhalmoztam az édes, intenzív hagyma csatni fölé. Cafatokra téptem néhány aszalt, olivába áztatott paradicsomot is, és avokádót is ettem hozzá.
 4. Hát Kedveském, ez maga volt a csoda! Egyszerűségével, nagyszerűségével lenyűgözött mindenkit!
 5. Figyelj arra, hogy jó sok cuccot tegyél rá! 😀 “merúgyafinom”
Veganeeta http://veganeeta.com/