Home

Veganeetaságom, avagy mit csinálok 2022-ben

2018 -ban

alapítottam meg a Veganeeta Home, 100%-ban növényi ételeket, italokat kínáló éttermet és specialty kávézót Balatonalmádiban. Hosszú út vezetett idáig, hiszen csaknem 10 éves jogi pályafutásomat a hátam mögött hagyva vágtam bele abba, ami igazán a szívem vágya volt; a gondoskodáson és valódi tápláláson nyugvó vendégül látásba.
Miután minden iskolát elvégeztem ahhoz, hogy éttermem lehessen, és dolgozhassak is benne (szakács, barista, felszolgáló, rendezvényszervező szakok), április elsején megnyitottam, és már akkor alig hittem a szememnek, olyan sokan voltak kíváncsiak ránk.
A kezdetekről, az előzményekről számos írásos, videós anyag van már, ahonnan jobban megismerhettek. 

Linkelek néhányat: 

https://youtu.be/xrnSZ-dhB6s 

https://youtu.be/ipvlgkBzhRw

https://youtu.be/13HWVPoFH7c

https://youtu.be/1APgP9ZkqZ0

https://youtu.be/nQoFOP9sHSQ

https://youtu.be/FUwifif5IR8

Mondanom sem kell, hogy óriási változáson, ha úgy tetszik, fejlődésen mentünk keresztül, ami a mai napig folyamatosan tart. Mára a Veganeeta egy olyan önálló énmárkává vált, amit az étterem alapításakor még nem is sejtettem.

Mindazonáltal, hogy az étteremben fantasztikus kollektívával dolgozhatunk együtt, a saját márkám is évről évre stabilabb lábakon áll. 

Hogy miben nyilvánul meg mindez? 

Veganeeta fözöklubok: 

Privát – és csoportos főzőklubjaimon több százan részt vettek már, és a mai napig a munkám leginkább élvezetes része az, hogy emberekkel foglalkozhatok, az étel kontextusában, a főzés ürügyén, miközben együtt tapasztalhatjuk meg mindazt, amit egy közösség ereje nyújtani tud.

 

Jövö Nöje projektem: 

Létrehoztam a Jövő Nője projektem, amely rendezvénysorozat keretein belül fogódzót, biztos pontot, kvázi segítséget adok, teret teremtek nőtársaimnak az önmagukhoz, a valódi kapcsolódásaikhoz vezető úton, ami időről időre érdekes előadásokkal, nagy brunch-okkal, óriási beszélgetésekkel tud inspirálni.

 

Cégek képviselete: 

Büszke vagyok arra, hogy számos nagy cég bízik meg bennem, hogy képviseljem őket, és akikkel évek óta dolgozunk együtt, és ötvözzük az ő elképzeléseiket, a saját hitvallásommal.

 

Videók gyártása: 

Rengeteget forgatok, zömében főzős tematikájú videókat, de van olyan partnerem is, ahol részt veszek a marketing tervek kialakításában is.

 

Receptfejlesztés: 

Számos megbízómnak gyártok tartalmat,  fejlesztek recepteket, az esetek többségében saját fotóimmal illusztrálva.

 

Tanácsadó séf: 

Számos vendéglátó egységnek nyújtok segítséget, már tanácsadó séfként az étlapjuk vegán fogásainak kialakításában.

 

Elöadások: 

A social media felületeimen és előadásaimon pedig a receptek mellett igyekszem átadni mindazt a mindset-et, ami a Veganeeta brand létrejöttének zálogát jelentette, és fejlődését jelenti a mai napig is.

 

Tanulás: 

Tanulok. Folyamatosan képzem magam külföldi főzőkurzusokon, illetve büszke vagyok arra, hogy egy mesterszakács kollégámtól rendszeresen veszek órákat is, amelyeken mindig új technológiákat, módszereket sajátítok el, építek be.

 

Rendezvényszervezés, esküvök, születésnapok, családi – és céges rendezvények: 

Az étteremben esküvőket, családi ünnepeket celebrálunk, biztosítjuk az ételt, sokszor szervezői munkát végzünk, de számos alkalommal végzünk teljeskörű catering szolgáltatást is, házon kívüli helyszíneken.

 

Csapatépítö, lánybúcsú, céges örömfözések: 

A főzőkurzusaimon rendszeresek a lánybúcsúk, baráti szülinapi együttfőzések, céges rendezvények, csapatépítők is.

 

Privát séf: 

Rendezvényeken privát séfként is tevékenykedem, illetve rendszeresen járok főzőbemutatókra, ahol új technológiákat, receptúrákat ismertetek meg a nagyérdeművel.

 

Folyamatosan részt veszek élő forgatásokon, ahol a főzés mellett számos, vállalkozással kapcsolatos téma is előkerül. 

Díjak: 

 2022-ben az étteremmel megnyertük a Legfenntarthatóbb Étterem díját, illetve ugyanebben az évben az a megtiszteltetés ért, hogy átvehettem az Év digitális vállalkozója díjat is. 

Egyesület: 

Megalapítottuk a Megfőzzük Almádit Egyesületet, ami amellett, hogy a helyi gasztronómiát, a helyi termelők portékáit is hivatott népszerűsíteni, még a felebaráti lokálpatriotizmust is körülöleli, népszerűsíti és szeretetteljesen hivatott ráébreszteni a helyieket az összefogás bitang nagy erejére.