Késő este volt már, amikor kinyitottam a hűtőt valami finomság után kutatva. Gerinek dobtam egy pirospöttyöst, majd csalódottan becsuktam a hűtőajtót (mintha a kinyitása előtt fogalmam sem lett volna arról, hogy mi fogad). Megállapítottam, hogy számomra semmi nincs, amit gyorsan magamévá tehetnék.

Kitöltöttem egy pohár vizet, és visszaültem a gépem elé folytatni a munkát (munka: ennek a későbbiekben hatalmas jelentősége lesz, hamarosan jövök a részletekkel 😉 ).

Csak nem hagyott nyugodni az éhség (vagy mittudoménmi), felpattantam hát, és bekukkantottam ismét a hűtőbe. Megint ugyanaz a látvány fogadott, azt leszámítva, hogy most már némi jelentőséget is tulajdonítottam a 3. polcon árválkodó brokkolinak.

Végülis, – gondoltam, alig 30 perc alatt tudnék ebből egy levest készíteni. No, nem töprengtem túl sokáig, úgy is mondhatnám, egyetlen percig sem haboztam, elkezdtem az előkészületeket.

Geri persze kinevetett, miközben majszolta a második rudit, és nagy hévvel ütötte a klaviatúrát. Csak akkor állt fel, amikor megkértem, hogy a nappaliból a nagy ikeás lámpát hozza már ki, ami nagy segítségem az éjszakai fotózások alkalmával. Merthogy megörökítettem ezt is. Nah, nem azért, mert annyira “hűdejól” nézett ki, hanem azért, mert valami eszméletlen finom lett és azért is, hogy neked is legyen kedved elkészíteni.

Brokkoli krémleves
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. kókuszolaj
 2. 1 vöröshagyma
 3. 500 g brokkoli
 4. 3-4 krumpli
 5. 3-4 gerezd fokhagyma
 6. 1 natúr leveskocka (ízfokozó - és gluténmentes, vegán)
 7. bors
 8. eritritol
 9. vegan sajt (ha van parmezánod, hát bátran!)
 10. zsemlekocka (én gluténmentes cipóvéget vágtam kockákra)
 11. néhány csepp citrom
 12. pici chilipehely
 13. 1 evőkanál cocomas (a krémességéért)
 14. zellerszár
Utasítások
 1. Én vöröshagymát használtam, de bármilyen hagymával szuper ez a leves. Mindenekelőtt pirítsd meg az összevágott hagymát kókuszolajon, öntsd fel vízzel, majd pottyants bele egy leveskockát. Forrald fel és tedd hozzá a rózsáira szedett brokkolit a feldarabolt krumplival. Fűszerezd be szépen, és úgy kalkulálj, hogy egy kicsivel több fűszerre lesz szükséged, mint hinnéd. Valamiért a brokkoli “eszi” az ízeket, ezért a szokásosnál több ízesítőt kell adnod neki. Nyomhatod a fokhagymát is a főzési idő felénél, viszont a cocomast csak az utolsó percekben add hozzá. Amikor készre főttek, turmixold össze a levest, csepegtess bele néhány csepp citromot, és szórj bele vegán sajtot! Az egész levesed tálalás előtt gazdagítsd zsemlekockával, és a legvégén ízesítsd egy csipet friss, apróra vágott petrezselyemmel, és szelj fel hozzá friss zellerszárat, majd az első falat után élvezd a munkád gyümölcsét, az isteni brokoli krémlevest, amit készítettél!
 2. Nem fogsz csalódni! Megígérem!
Veganeeta https://veganeeta.com/