Egyszerűen imádom az édesburgonyát! Minden nap enném, ezért jó sokszor is készítek. A minap, amikor ismét eszembe jutott az édesburgonya, persze PONT volt itthon (micsoda véletlen), rögvest nekiláttam a főzésnek.

Az a jó ebben a receptben, hogy nem kell magad megint halálra főzni. Mert amíg a drágaságok a sütőben izzadnak, te is tudsz ilyet csinálni mondjuk a vasalódeszka fölött, vagy gyereket szeretgetni, vagy épp dolgozni, vagy akár megreszelheted a körmödet is. Bizony, mert a sütés alatt erre PONT lesz időd.

Díszes, ízes, ropogós héjjában sült édesburgonyák
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. 2 édesburgonya
 2. 3-4 evőkanál olivaolaj
 3. 250 g cukorborsó
 4. 1 nagy lilahagyma
 5. 1-2 db alma
 6. 2 evőkanál eritritol
 7. dióbél
 8. uborka
 9. bébispenót.
Utasítások
 1. Miután jól megmosod az édesburgonyákat, kettévágod, tepsibe teszed, leöntöd olivaolajjal és egy kis tisztított vízzel, ráteheted az alufóliát és beteheted a 180 fokos sütődbe.
 2. Így, ebben az állapotukban jó 35-45 percet is szeretnek a sütőben tölteni.
 3. Amikor már az egész házat átjárta a finom, sült édesburgonya illata, és a sütőben is végeztek, cselekedned kell. Mindenek előtt azonnali önuralomra lesz szükséged, hogy nyomban fel ne falj egyet sem belőlük. Gyorsan vedd le az alufóliát róluk, és dobd vissza a sütőbe úgy 5 percre pirulni őket.
 4. Addig, amíg pirulnak, lesz feladatod.
 5. A lilahagymán meg kell pirítanod a cukorborsót (befűszerezned sóval, és egy csipet chilivel), az almát megmosnod, kimagoznod, szeletekre vágnod és beletenned a forró, eritritollal meghintett serpenyőbe. Az almaszeleteket kb. fél centi vastagra érdemes vágni. Én Jonagold almát használtam. Egyébként nem lesz rossz, ha az almát meghinted egy lehellet fahéjjal.
 6. Ha szeretnéd, az alma után (ugyanabban a serpenyőben) a diót is megfuttathatod (én nem tettem).
 7. Miután készen vannak a feltétek, vághatsz fel uborkát, előkészítheted a bébispenót leveleit. Igazából csak a fantáziád szab határt, mit teszel rájuk. Bármit ráhalmozhatsz a sült, illatos édesburgonyáidra. És, ha még ropog is a halom, az elegít ki a leginkább!
 8. Nálam most ezek voltak otthon. Istenien sikerült.
 9. Keverhetsz hozzá balzsamecetes, lágy, mustáros dresszinges salátát, vagy eheted a nagyid őszibarack befőttjével is. Mi azzal fogyasztottuk, és eldobtuk az agyunkat a gyönyörűségtől, annyira ízlett!!
Veganeeta https://veganeeta.com/
ropogos_02

ropogos_03

ropogos_04

ropogos_05