2017. 

Már oly’ régen tervezem megosztani Veled a csicseriborsó golyókat (bízom benne, hogy egyszer erre fizikailag is sor kerül, addig azonban csak a receptet súghatom meg)…

A minap egy kedves ismerősöm a közösségi oldalán elpanaszolta az ő személyes “falafel tragédiáját”, ami olyannyira ösztönzőleg hatott rám, hogy azonnal fényképezőt és klaviatúrát ragadtam. Azon nyomban közölnöm kellett az én szuperszónikus falafel receptemet, ami annyira finom, hogy nem tudok belőle eleget készíteni. 

Ezek a csicseriborsó golyócskák bizony magukért beszélnek, és teszik ezt akkor is, amikor már magadévá tettél belőlük vagy egy tucattal. 

Így eszedbe ne jusson keveset készíteni, vagy, ha mégis így történne, ne hívj rá vendéget! 

Falafel
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. 300 g száraz csicseriborsó
 2. 2 marék petrezselyem
 3. 1 marék zeller zöldje
 4. 80 g hagyma (én fehér hagymát használtam, pépesítve)
 5. 7 gerezd fokhagyma
 6. 2 evőkanál gluténmentes liszt
 7. kardamom
 8. 1 teáskanál őrölt koriander
 9. bors
 10. 1 evőkanál római kömény (őrölt)
 11. víz
 12. valami növényi zsiradék
Utasítások
 1. A csicseriborsót meg kell főznöd. Úgy csináld, hogy forrásban lévő vízbe beledobod, megrottyantod, rotyogtatod takarékon még 5 percig, majd elzárod a főzőlapot alatta. Lefeded, hagyod pihenni egy egész órán át.
 2. Addig vágd össze a zöldségeket, készíts a salidhoz dresszinget, keverd meg a salátád, őröld meg a fűszereket, vágd össze a zöldeket, teregess ki, hallgass zenét, gyúrmázz, rajzolj, fogócskázz egyet, és egy óra elteltével térj vissza a konyhába, hogy összeállítsd a falafelt. Miután minden hozzávalót alaposan összekevertél, turmixold össze a csicseriborsót (picikét keményebb lesz, mintha konzervet vettél volna, de elég puha ahhoz, hogy isteni falafeled legyen belőle) és győződj meg róla, hogy a zsiradékod (én kókuszolajat használtam) elég forró ahhoz, hogy elkezdhesd sütni a kezeddel formázott, kis fűszeres csicseriborsó golyócskákat.
 3. Amint kisültek, lássatok hozzá, mert habár másnaposan is szerettük, mégis frissen az igaziak.
Veganeeta https://veganeeta.com/