Mondjuk ezt a képet 2021 szeptemberében készítettük, anyu 60. szülenapján (a bejegyzésem pedig 2019-es) 🙂 

2019. augusztus 

Te mit tanultál a szüleidtől?

Mi az, amit tanulsz Tőlük a mai napig? Van ilyen? Vannak ilyen szokások, dolgok, beidegződések, amiket tagadhatatlanul Tőlük vettél át? Én nagyon sokat köszönhetek nekik. Mindazonáltal, hogy rengeteget tanultam Tőlük az élet Nagy Dolgairól (és a KICSIkről is), ők ébresztették fel bennem a vágyat a “soha meg nem elégedésre”. A szó legnemesebb és legpozitívabb értelmében. Egy teljesen természetes közeget teremtettek arra, hogy ne csak kitartóan szárnyaló, de boldogan élő emberré is váljak. Olyas valakivé, aki – jó eséllyel – megtalálja a hivatását, ami onnantól, hogy a munkájává válik, az élvezeti értéke sem lesz elhanyagolható.
Megtanítottak alapvetésekre, aztán persze az életem felülírta jónéhányat, de megmutatták, hogy hogyan alkalmazkodjak hozzájuk. Egy olyan emberré neveltek, aki tud, képes és hajlandó is alkalmazkodni az adott élethelyzethez, képes alázattal változtatni rajta és rugalmasan változni vele! Rugalmasan! Rugalmasan! Apu mindig azt (is) mondta, hogy az életem (szakmai és lelki) sikerének egyik legfontosabb összetevője a rugalmasság! Azt mondta, hogy a legsikeresebb emberek egyik közös vonása az, hogy képesek pillanatok alatt, rugalmasan kezelni az adott, akár hirtelen kialakult szituációkat. Képesek arra, hogy azonnal reagáljanak, és ami nagyon fontos: képesek arra, hogy nap, mint nap, akár hirtelen, pillanatról pillanatra átlépjenek a kényelmi zónájukon! Sőt! Önmagukat ösztönözzék annak folyamatos átlépésére.
Milyen hamar vagy képes változtatni a szokásaidon? Milyen hamar vagy képes egy újat beiktatni közéjük? Képesnek tartod magad arra, hogy némelyeket eltörölj és bizonyosakat pedig beiktass az életedbe?
Mennyire tartod magad alkalmazkodó embernek? Ha alkalmanként bent kell maradnod egy picit túlórázni, mit csinálsz? Húzod a szád, szidod a főnököd, vagy netán örömmel teszed, hiszen tudod, mindenképpen a javadra válik. Ha más miatt nem, hát azért, mert elismeréssel lesz feléd a felettesed. Mennyire vagy rugalmas? Sikeresnek ítéled a mindannapjaid?
Mit teszel meg azért nap, mint nap, hogy többnek érezd magad? Többnek, a tegnapi énednél?!

Tudod, hogy – többek között – mi különbözteti meg a sikeres embereket a sikertelenektől?

Az, hogy folyamatosan újabb célokat tűz ki, vágyakat ír a szívébe magának megvalósításra. Újabb terveket eszel ki, folyamatosan azokon dolgozik, hiszen valójában neki ez nem munka. Nem munka, mert ha ezerszer élne is, képes lenne ugyanezt választani hivatásának. Idővel és energiával nem spórolva csinálja, élvezi, mert az mindig, állandóan hajtja valami megmagyarázhatatlan. Hajtja az a semmihez sem hasonlítható, jófajta bizsergés, ami varázsolni tud. A vágyakból tetteket, a tettekből pedig a valóságot! Veled, általad!
Mennyire vagy rugalmas? Fel tudod emelni a feneked a kanapéról, hogy a vágyaidból elkezdd megteremteni az új valóságod?
Itt az ideje befejezned az irigykedést és rosszindulatot, átfordulnod magad felé, és a tettek mezejére lépni! Nem más ellen, hanem saját magadért! Vagy tetszik a melletted álló, örökösen károgó, másoknál mindent sokkal jobban tudni vélő, a szemeit állandóan összehúzó, sikertelen, fásult, náladnál majd’ 40 évvel idősebb Másik, aki képes arra, hogy benned minden jó érzést kitöröljön és irígy, negatív érzéseit rád ragassza csupán azért, mert képtelen elviselni azokat az embereket, akiknek sikerült!? Ne hagyd magad befolyásolni, mert éppen olyanná válsz, mint Ő! Előzd meg, és engedd meg magadnak az érzést, amit ez a szó vált ki belőled: Sikerült!
Neked mi az, ami sikerült ma? Ide is és üzenetben is írhatod.