A szó konkrét és minden átvitt értelmében is.

Nem haragszol, ha először nem a zöldséggolyókról mesélek, ugye? Most úgy írnék picit Neked valami másról.

Biztosan a Te életednek is vannak olyan szakaszai, amikor picit jobban szentimentális vagy. Amikor többször kapod azon magad, hogy elrévedsz, pityeregsz is esetleg, amikor fokozottan szükséged van pozitív visszacsatolásra, az ölelésre, a simogatásra, a megértő figyelemre. Amikor nem csupán a magadra figyelés kell úgy, mint egy falat kenyér, hanem az is, hogy akit szeretsz és aki viszont szeret, az úgy figyeljen rád, hacsak néhány perc erejéig is, hogy addig kizárjon tényleg mindent. Elég kettős érzés ez, hiszen szinte ki vagy éhezve a törődő odafigyelésre önmagadtól, ugyanakkor annyira nagyon kell, hogy Ő is jobban koncentráljon rád. Hm… furi, de nálam rendszerint akkor jönnek el ezek az időszakok, amikor egy nagyon nehéz periódus után vagyunk, vagy éppen fogytán az erőm a jelen, nem éppen könnyen emészthető történéseiben helytállni.

Most így vagyok. Zúzda van, alig alszunk, rengeteg a munka, az egyéb feszültség, Gerinek halmozódik a felelősség, kimerülőben az erő-tartalékaink, és minden egyes porcikánk felüdülésért kiált. Az intenzív miidőért, egymásért és egy picike kis énidőért is.

Én ilyenkor a végletekig érzékeny vagyok minden, de minden külső hatásra.

Fuh, ne nevess ki, de mondok egy példát; a tegnap éjszaka, ahogy pakolgattam a megszáradt ruhákat a szárítóról, kezembe akadt a déditől kapott kis fehér trikóm, amit karácsonyra vett nekem. Néztem azt a kis ruhadarabot és könny szökött a szemembe, mert elképzeltem, ahogy bement a nagykőrösi áruházba, kiválasztotta, megállapította, hogy jó lesz és megvette a kis nyugdíjából. Előttem volt az édes kis arca, a szuszogása, a sapkája az ősz kis fején, minden ottani körülmény.

Hát, volt egy olyan érzésem, hogy tök bekattantam, ahogy ott fogtam a fehér, csipkés kis atlétát… gyorsan el is mentem aludni, mert éreztem, hogy ez a fáradtságom vége már. Tiszta sor, hogy egy jó nagy adag alvásra van szükségem.

Apropó, nem tudsz valakit, aki eladna az idejéből? Néhány óra már jól jönne, és bármennyit fizetnék neki érte. 😉 Tudom, hogy neked is kellene idő. Megosztoznánk, hm? 😉

Na, most térjünk már rá a fasírtkákra. Nem hagyom magam szóhoz jutni, annyit beszélek. Kérlek, szólj rám!

“Gyúrj egy fasírtot ma is abból, ami otthon van!”
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 1 karfiol
  2. 1 óriási édesburgonya
  3. fűszerek
  4. valami balansz, ☺ nálunk maradék quinoa volt
  5. kókuszolaj a sütéshez
Utasítások
  1. Eszméletlen egyszerű valami volt ez, Te!
  2. Fogtam egy karfiolt, és egy édes burgonyát, amiket megsütöttem a sütőben, némi fűszerrel, kókuszolajjal és picike vízzel. Ezúttal a fokhagymát választottam domináns fűszernek, nem is kell más, hogy elnyomja ezeket a fenséges ízeket. A só és a fokhagyma kiemeli az édeset és a karfiolt, ami engem pont kielégített akkor. Volt előző napról egy marék, főtt quinoám kimaradva, amit néhány fasírtkához hozzá is gyúrtam, miután krumplitörővel jól összenyomkodtam a zöldségeket. Szóval, amint megsültek a zöldségek, össszetörtem, majd sütőpapíron megpirítottam őket a sütőben, 180-200 fokon. És, amitől a képek olyan nagyon jól néznek ki, az a “puccoskrumpli”. Fuh, az óriási! Nemcsak szép, de már egy kicsivel több sóval is mennyei tud lenni! Kipróbáltad már? Nagyon ajánlom! Egyébként mi a szokásos avokádó krémet ettük hozzá, és igazi, friss, biopadlizsánból készítettem a padlizsánkrémet, ami a krumplival következő nap, vacsorára is jó volt! 🙂
Veganeeta https://veganeeta.com/