Hajnali reggeleim, reggeli hajnalaim… Csend, madárcsicsergés, a vizem, a füzetem, egy toll és én. Csak én. Már lázban égek a naptól, ami előttem áll, de előtte még van egy kicsi idő magamra és a tervezgetésre.

Szoktál tervezni?

Persze, micsoda kérdés ez, nyilván mindnyájan tervezünk, de vajon milyen tervek ezek? Megvalósításra váró célok, vágyak, álmok vagy hited szerint elhessegetni való baromságok? Hogyan kasztosítod őket? Mik tartoznak egyik vagy másik csoportba? Hogyan lépnek át vagy fejjebb és hogyan válnak valósággá? Mit teszel értük? Teszel értük egyáltalán vagy megmaradnak az ábrándozás szintjén? Ki dönti el, hogy hová kerüljenek, hogy érdemes tenni értük akár csak egyetlen lépést is? És vajon amikről azt gondolod; baromság, azok vajon tényleg érdemtelenek?
Sok füzetem van. Teleírva. Telis-teleírva azokkal a dolgokkal, amik ma a valóságomat jelentik. Leírom, érzem a zsigereimben, minden reggel szinte eufórikus állapotba kerülök, amikor elképzelem, amire vágyom. Elképzelem, hogy az enyém, hogy aszerint vagy hogy abban létezem. Érzem a szívemben, látom a lelkemmel, beleborsódzik a hátam, csupa jó fajta bizsergést érzek. Érzem, hogy sikerül, érzem, hogy van, e percben is kiráz a hideg, ha belegondolok, habár fizikailag még csak az elmémben létezik (és a füzetemben).

Tudod, az én életem olyan, mint egy terepasztal.

Amit az agyam és a szívem elképzel, azt a kezeimmel leírom, az elmém megvalósítja és előbb-utóbb megjelenik a valóságban is. Odajutok, enyém lesz (itt nem csak a materiális dolgokra gondolok), élek vele, egyszóval: megteremtem!
Imádom és ki is használom minden percét a reggeli első, fényes óráknak.
Olyan sokan írtok nekem, hogy meséljek. Minderről. A teremtésről, vállalkozásról, amit csak szeretnétek, arról. Elhatároztam, hogy szervezek egy délutánt, ami csak a miénk lesz. Egy délutánt, ahol mindazt megbeszélhetjük, amiről “csak” leveleztünk eddig, vagy kettesben ejtettünk szót róla. Beszélgetni az érzésekről, a “hogyan induljak”-ról, a félelmeitekről, a közös félelmeinkről, mindarról, ami Titeket érdekel és feltétlenül szükséges az indulásotokhoz, és szívesen hallanátok róla, tőlem. Benne vagytok?

2019. év eleje