“Mi legyen ma este a köret?” – morfondíroztam egy kedd este, miközben Benjamin a pluton ülve “segített mosogatni”, Bazsi pedig mellettem, egy széken állva rajzolgatta nekem a szivecskéket úgy, hogy közben nem szabadott odanéznem.

– Megennétek egy zöldség ízű muffint? – kérdeztem naivan a gyerekeimtől.

– Anya, kizárt. – hangzott Balázstól a határozott válasz, amire egyébként számítottam.

– Igeeen!!! – kiáltott fel Benjamin, miközben a szemével már kereste a ma esti tervezetet.

– És olyan muffint megennétek-e, amiben mézédes kukorica, finom zöldborsó és sárgarépa sül? – hangzott a számból az ismételt próbálkozás. Beni válaszára nem kellett várnom, azonnal nagy igeeen-t kiáltott, Bazsi pedig megfontoltan így szólt:

– Anyu, amondó vagyok, hogy próbáljuk meg. Nem ígérek semmit, de ez már jobban hangzik.

Ha hiszitek, ha nem, a válasz majdnem szó szerint így hangzott (Bazsi meglehetősen választékosan fejezi ki magát).

Nekiláttunk hát hármasban a zöldséges muffin sütésének. 

Benjamin “tisztította” a sárgarépát, Bazsi vámolta a kukoricát és keverte a tésztát az újabb és újabb hozzávalókkal.

Én közben figyeltem, hogy Beni végig a pluton maradjon, instruáltam Balázst és közben azért szépen, lassan összeraktam a “rondaborzast”. Simán ment, mert ez a tészta most azonnal összeállt. Nem kellett kísérleteznem vele. Mondjuk a “muffin előképzettségem” a régmúltra nyúlik vissza, ezért inkább nehezebb lett volna elrontani, mint jól elkészíteni.

A “rondaborzas” köretnek indult, de létének első perceiben azonnal kiderült, hogy egy forró hársfateával éppen annyira élvezetes tud lenni, mint a fiúknak egy fahéjjas, sült almás, grillezett csirkemellhez.

Persze én a sült almával fogyasztottam, és némi rukkolát is körítettem mellé.

 

Nekem tetszett, imádtam az édeset a sóssal, az egyszerűt a még egyszerűbbel. És tudod még mi volt benne a különösen élvezetes? Az, hogy “karácsonyíze” volt a fahéjjas alma miatt. Már nagyon várom a szentestét! 🙂 

Kedd esti “rondaborzas”
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. 100 g borsó
 2. 2 nagyobb sárgarépa
 3. 150 g kukorica (konzerv)
 4. curry
 5. bors
 6. fokhagyma
 7. 2 kanál darált chia mag
 8. 160 g gluténmentes liszt
 9. 80 g kókusz liszt
 10. fél teáskanál szódabikarbóna
 11. 40 g kókusztej
 12. 40 g cocomas
 13. 50 g tisztított víz
Így készítettem
 1. 3-4 evőkanál oliván megpirítottam a zöldségeket, és hozzáadtam a fűszereket is, majd a hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekevertem, és a végén beleöntöttem a fűszerekkel megpirított zöldségeket is. Jól átdolgoztam, szilikon formácskákba tettem, a sütő megsütötte, mi pedig megettük. Természetesen ennél a receptnél sincsenek kőbevésett szabályok, tehát a zöldségek fajtája sem számít szigorúan. Én így utólag biztosan tettem volna még bele hagymát is, ha nem felejtem el, és tuti jó bele pici padlizsán is, a zellert is elképzelem… szóval jöhetnek az ötletek. Én biztosan megsütöm még sokszor, sok változatban, sokféle zöldséggel.
Veganeeta https://veganeeta.com/

gelz4085

mixb4721

jglg1630

dhcm9432

dwmi1596