Úgy ennék már egy kis lencsét!

Sóhajtottam magamban egy hűvös, őszi napon. És tényleg semmi mást nem ettem volna, csak egy jó kis lencsét. Lencsét, bárhogyan elkészítve. Be is áztattam, és aztán alig vártam a másnapot, hogy a jól megdagadt lencséből végre finom főzelék legyen.

Másnap reggel Benjaminnal neki is láttunk a főzésnek.

Lencsefőzelék pirított gombával, brokkolival és quinoaval
Nyomtatás
A lencsefőzelékhez
 1. 200 g lencse
 2. 2 db közepes répa
 3. 2 db közepes krumpli
 4. 1 db nagy lilahagyma
 5. 1 púpos evőkanál szőlőmagliszt (de pl. lehet gesztenyeliszt is)
 6. 1 evőkanál őrölt paprika
 7. 1 kávéskanál curry
 8. 1 teáskanál mustár
 9. fokhagyma
 10. kókuszolaj
Utasítások
 1. Megtisztítottam a répákat, a krumplikat, a lilahagymát. A hagymát felaprítottam, és pici kókuszolajon elkezdtem pirítani, majd néhány perc után hozzáadtam a hőn áhított lencsét is.
 2. Kevergettem, kavargattam, majd felöntöttem vízzel, hogy egy újnyira ellepje. Amikor már legalább 10 perce főztem, beletettem az egészben hagyott, vagy nagyobb darabokra vágott zöldségeket, innentől kezdve mindösszesen 15 perc kellett nekik, így együtt az edényedben. Közben, amíg főttek, elkészítettem egy shakerben a “rázókeveréket”, amit a főzés befejezése előtt 5 perccel öntöttem rá az egészre.
 3. Most kérlek figyelj jól! Ki kell venned a lencse vizéből körülbelül másfél decit (ha jön vele lencse is, hadd jöjjön) és beleöntened egy olyan edénybe, amiben majd jól össze tudod rázni. Én ebbe, a lencséből kimert vízbe tettem a szőlőmaglisztet, az őrölt paprikát, a curryt, a mustárt, a fokhagymát és a sót. Ezt jól összeráztam, és mielőtt ráöntöttem volna a főzelékre, kivettem belőle a zöldségeket összeturmixolni. Az összerázott mixet és az összeturmizott pépet úgy, ahogy volt, beleöntöttem a lencsébe. Néhány percet rotyogtattam így is, amíg hirtelen készen lett. És annyira, de annyira finom volt!
 4. Ezt már önmagában imádtam (a fiúk is odavoltak érte), de volt otthon egy kis maradék gomba és maradék brokkoli, ezért úgy döntöttem, hogy megpirítom őket, leöntöm másfél deci (szintén maradék) kókusztejjel, jól összesütöm, befűszerezem sóval és fokhagymával és készítek quinoát is hozzá. Azt megmostam, dupla annyi vízben megfőztem, és együtt ettem a lencsefőzelékkel, és a pirított zöldségekkel. Nagyon nagyon szerettem!!! ☺ Neked is ízlett?
Veganeeta https://veganeeta.com/

wixx1161

vktw7994

fkfa5291