Van úgy, amikor salátát kívánsz, de nem a megszokott ízekre vágysz?

Én két hete hétvégén éreztem így, hogy bármit megtettem volna egy hatalmas adag salátáért, de valahogy másra éheztem, mint a megszokott alapanyagaim.

Nagyszülős hétvégénk volt, mindenki eljött hozzánk, aki számít, és amikor szombat este leültünk beszélgetni – természetesen vacsora után néhány órával – elkezdett bevésődni nekem valami, ami egyre gyorsabban uralkodott el a tudatomon és néhány pillanat elteltével átvette az irányítást a testem felett is. Ez pedig nem volt más, mint a karfiolos, pirított gyümölcsös saláta íze utáni vágyam.

Azonnal nekikezdtem tehát az elkészítésének, hiszen az érzés egyetlen percet nem engedett váratni magára.

Miközben pedig járt a kezem, egyértelmű, hogy járt a szám is. Csak mondtam, mondtam, a többiek is mondták, és egyre csak beszéltünk, csak ontottuk magunkbl a mondatokat. Nem tudok betelni az érzéssel, amikor tudom, hogy a családom minden tagja körülöttem van, jól érzi magát, és “szeretemtémákról” esik szó.

Nyomtuk a sódert, közben elkészítettem a vacsora utáni csipegetnivalót.

Szabad megjegyeznem, hogy jól be is csipegettünk belőle… 😀

Jöjjön hát a pirított karfiolos, sült gyümölcsös “imádomsaláta”, nem csak éjjeli baglyoknak, és nem csak családi “kifulladásigdumálós” esték kísérőjeként.

 

 

Ohh, azok az esték!!!
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. Karfiol
 2. Kínai kel
 3. Rukkola
 4. Bébispenót
 5. Édesburgonya
 6. Fokhagyma
 7. Olivaolaj
 8. Mungóbabcsíra
 9. Pirított dió
 10. Alma
 11. Körte
 12. Citrom
Utasítások
 1. Mindenek előtt minden hozzávalót alaposan moss meg!
 2. A salátát úgy készítjük, hogy olivaolajon megpirítjuk a karfiolt, amit előzőleg rózsákra szedtünk. Az édesburgonyát hasábokra szeljük, és betesszük a 200 fokos sütőbe, sütőpapírra, pici olivaolajjal lepermetezve, pici vízzel lefröcskölve. Nem bánják, ha a sütőd légkeveréses, mert így mindnyájan egyformán pirulhatnak. Vigyázz, ezt hirtelen teszik!
 3. Tipp: Rózsás hangulatunk borítékolható, ha az elkészítése közben rosé fröccsöt kortyolgatunk. ☺
 4. Elkészítünk egy dresszinget citrom, eritritol, só, olivaolaj és fokhagyma együtteséből, és félre tesszük. Fontos! A fokhagymát úgy készítsd el, hogy az egész gumót kicsit húzd szét, önts bele néhány csepp olivaolajat, csomagold be alufóliába, majd 10 percre tedd be a forró sütőbe. Kicsomagolás után a puha gerezdek ízesítik majd meg az öntetedet.
 5. Felszeleteljük az almát és a körtét, majd a karfiol után bedobjuk azt is a serpenyőbe egy kis eritritollal.
 6. Egy nagy keverőtálba halmozzuk a bébispenótot, a kínai kelt, a rukkolát, hozzáadjuk a karfiolt, a bármilyen csírát, a pirított diót, és nyakon öntjük a dresszinggel. A végén ráhelyezzük a pirított zöldségeket, és a forró édesburgonya hasábokkal egyszerre tálaljuk. A hasábokra himalája sót szórunk, hogy az édes ízeket bártan hangsúlyozza a só. Minden falat hasábhoz szúrunk a villánkra minden összetevőből és élvezzük a sokféleséget, az ízek kavalkádját, amit ha leöblítünk egy-egy korty rosé fröccsel, közben pedig jót derülünk, egy totálisan elégedett estét alakítunk magunknak.
 7. Nekünk sikerült, tégy egy kísérletet Te is!
Veganeeta https://veganeeta.com/