Ezt a bejegyzést annak a néhány vegán salátának készítettem, amiket az elmúlt hetekben mutattam Neked. Azért, hogy Te is és én is megtaláljuk őket, ha szükség lenne rájuk.

Nincs furfangos receptúrája egyik ételnek sem, legyen ez a bejegyzés egyfajta “gyűjtő”, ahová beletettem ezt a három, pofon egyszerű salit, hogy mindig kéznél legyenek.

 

  1. Volt egy uzsonnánk, édesburgonya chipssel, avokádóval, sült paradicsomos tofuval. Istentelenül imádtuk! A tofus paradicsomot leírom, hogy aki nagyon kezdő a konyhában, ő is el tudja készíteni. Miután felaprítottad a hozzávalókat, megdinsztelted a hagymát, rádobtad a tofut, jól befűszerezted bazsalikommal, sóval, oregánóval és fokhagymával, és majdnem készen lett, tedd rá az apróra vágott paradicsomokat is (a tofus hagymára), hadd plöttyedjenek össze kissé. Szórj rájuk még fokhagymát, és a legvégén friss petrezselymet is. Töltsd meg vele az avokádót, vagy egyszerűen csak tegyél minden édesburgonya chipsre belőle, minden falathoz vágj egy darabka avokádót és élvezd az ízeket! J Ha követed a tanácsom, egy-egy falathoz harapsz az aszalt szilvából és dobsz be a szádba mandulát, vagy valami magot, hogy érezz valami igazán formabontót.
  2. Benjamin-tál, sült krumplikkal, zöldségekkel összedobálva. Ide annyit jegyeznék meg, hogy mind az édesburgonya, mind pedig a sima, sütnivaló krumpli esetében sem szabad sajnálnod a fűszereket. Az enyémek az isteni tarkaborstól, fokhagymától, sótól és a legvégén agave sziruptól voltak ellenállhatatlanok. Tökéletes ízharmóniát adott a citromos, olivás dresszing, amivel a spenótot bolondítom egy ideje. Savanykás, sós, édes, roppanós, nyálelválasztást azonnal beindítós kis egyperces lett ez is!
  3. Saláta edzés utánra, bazsalikomos pestóval, és a hűtő aktuális tartalmával. Nah, ez az igazi előkészület nélküli, bmv=benne minden “vacak” kaja.

 

Váljék egészségedre mind!