2016. 

Végre meglátogatott tesóm!!! Úgy örültem, hogy velünk tölt néhány napot, hogy az érkezésére gyorsan főztem is neki egy csirkepörit (na jó, Bazsi is szerette), de mivel én azt nem eszem, így ma összeütöttem “magamnak” egy félórás tésztát, hogy minél többet tudjunk együtt lenni. Benjamin persze folyton ott sertepertélt a lábam alatt, ahogyan egyébként mindig is szokta. Ilyenkor felül a pultra, kever-kavar, kommenteli minden egyes mozdulatom. Imádom!

Hogy hogyan készült a szuperfinom, szuperegészséges és szupergyors tésztánk? Nézd csak:

Zöldbabos, cukorborsós gluténmentes, vegán fusilli, aszalt paradicsommal, cocomassal
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. Diónyi kókuszolaj
 2. 1,5-2 dl cocomas
 3. 180 g zöldbab
 4. 200 g cukorborsó
 5. 250 g gluténmentes, vegán tészta
 6. 1 vöröshagyma
 7. 2 gerezd fokhagyma
 8. 180 g szárított paradicsom
 9. pici eritritol (5 g)
 10. 1 dl tisztított víz
 11. pici oliva a végére.
Utasítások
 1. A vöröshagymát (most ezzel készítettem, de a bármilyen hagyma jól áll neki) kicsit megfuttattam kókuszolajon, de tényleg csak néhány percig, mert már nagyon kérte a zöldbabot és a cukorborsót magának. Nem kellett várnia sokat, hamar hozzátettem mindkettőt. Pirítottam őket egy kicsit együtt, de nem sokáig, mert tudod, én úgy szeretem a zöldséget, ha roppan a fogam alatt, és szinte ki tudom szívni a belül még megmaradt nyers levét… ☺ Hm!
 2. Ennek az egyszerű ételnek a fokhagyma, a csipet chili és a szárított paradicsom ad különleges jelleget. A paradicsomot és a sót csak a legvégén adtam hozzá, amikor a zöldégek készen voltak (emlékeszel, a sónak – meg neked is – jót tesz, ha csak az utolsó utáni percben adod az ételhez).
 3. Szóval a fűszerek után, amikor már 90%-os a főztöd, akkor adj hozzá úgy 1,5-2 dl cocomast. Természetesen (tisztított) vizet is tehetsz hozzá, ha kéri!!
 4. Amint elkészül a tésztafeltéted, elkezdheted főzni a gluténmentes, vegán tésztát, mert 5 perc alatt készen lesz.
 5. Nagyon nagyon nagyon finom!!
Veganeeta https://veganeeta.com/
cukorborsos_02

 

cukorborsos_04

cukorborsos_08

cukorborsos_07

cukorborsos_06