A most következő ételt rengetegszer, és talán még annál is több formában készítettem és valószínű, hogy nem lesz ez másként a jövőben sem, hisz a padlizsán és a vegánság majd’ összes alapanyaga olyan remelkül megfér, sőt, harmonizál egymással, hogy néha úgy érzem, vétek lenne kihagyni akár egyetlen variációt is belőle.

Múlt héten vegánburgert készítettem (imádom, amikor vendégek jönnek, mert számtalan féle formában készíthetem, plussz mindig osztatlan sikert arat), és az abból kimaradt tofun rágódtam, mit is kellene kezdenem vele. Kevés is volt, nem is kívántam, de valamire fel kellett használnom, hisz nálunk az egyik alapszabály, hogy ételt csak akkor nem eszünk meg, ha már a belőle kitenyésztett izé, ami a hűtőből önmagától kimászik, egyenesen beleugrik a szemetesbe. 🙂

Tehát a legtöbb esetben igyekszünk mindent megenni (több, kevesebb sikerrel).

Így született meg az újabb töltött padlizsán receptje is, amit egyébként nem is terveztem feltenni a blogra. Azt képzeltem, hogy majd nyitok egy olyan fület, ami azokat a kajákat foglalja magában, amik nem kaptak itt külön receptet. És őt is bedugni szándékoztam oda. Amikor azonban többen jeleztétek, hogy szeretnétek az elkészítésének leírását látni, hát szíves örömest álltam neki egyik éjjel, hogy “papírra vessem” a százhuszadik töltött padlizsán receptjét.

A százhuszadik töltött padlizsán receptje
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. kókuszolaj
 2. 1 hagyma (fehérrel készítettem)
 3. kb 200 g tofu
 4. 2 padlizsán
 5. kókuszolaj
 6. 250 g kelbimbó
 7. 25-30 g vegán sajt
 8. curry
 9. bors
 10. gyömbér
 11. petrezselyem
 12. eritritol vagy valamilyen édesítő
Utasítások
 1. Vágj össze mindent!
 2. Miután a hagymát félig megpirítottad, dobd rá a kis tofukockákat és jó alaposan fűszerezd be. Alacsony hőfokon jó sokáig hőkezeld, és ha szükséges, tehetsz alá még kókuszolajat. Nem teszel rosszat, ha fél deci vízzel szépen apránként meglocsolod.
 3. Közben melegítsd fel a sütőd 180 fokra, és amint beletöltötted a tofus hagymát a nyers padlizsánokba, tedd be sülni a sütőbe. (Önts alá fél deci vizet!)
 4. Közben készítsd el a kelbimbót úgy, hogy megfuttatod a kókuszolajon és teszel rá némi édesítőt. Bármelyikkel megteszi, legjobb lenne, ha kapnál “cukor struktúrájút”, kristályos szerkezetűt. Amikor kis kérget kap a kelbimbó, akkor lesz készen. Kívül ropogós, belül ress marad. Nyami!! ☺
 5. Látni fogod, amikor a padlizsán elkészült, nem kell neki sok idő odabent. Én nagyon szeretem ezt az ételt. Mit gondolsz, neked ízlene?
Veganeeta https://veganeeta.com/