Bekuckózós vasárnap délutánt terveztünk a srácokkal. Ilyenkor általában főzünk (/ök) vagy sütünk (ld. előző zárójel) valamit. Uzsira most egy spontán és eszméletlen gyorsan elkészülő cannellonit választottunk. Kollektíve óriási élvezettel álltunk neki az alkotásnak. Nem a blogra főztünk, nah! 

Ennek ellenére, a sok dolgos kéz szorgos munkájának eredményeképpen mégis megmutatom Neked a vasárnapi vegán uzsinkat, hiszen istenien sikerült!

Alig, hogy kivettem a sütőből, úgy nekiestünk a tepsinek, mint akik három napja nem ettek. Mondjuk szó, mi szó, a déli, indiai currys lencseleves után hamar megéheztünk (ami szintén nem a szépségéről volt híres).

Ahh, ezt a cannellonit is mind megettük, ráadásul nagyon szerettük!

Nem volt túl fotogén, de annál inkább tetszett mindnyájunknak! 

.

.

.

Neked? 

Az "ad hoc" cannelloni és a nagy, délutáni bezabálás története
Nyomtatás
Hozzávalók
 1. Legalább 2 kg illatos, fürtös paradicsom
 2. Rengeteg szárított és friss bazsalikom
 3. Bors
 4. Édes chilipehely
 5. Nagyi paradicsomszósza (the Best one on Earth)
 6. Édesítőnek eritritol és agave szirup
 7. napon szárított paradicsom pasta (aztaaa!!!)
 8. 2 fej hagyma (nálam vörös)
 9. oliva olaj
 10. pici oregánó
 11. fokhagyma (sokkal szeretjük)
 12. cannelloni
 13. víz
Utasítások
 1. Akár ne is írjak semmit, annyira pofon egyszerű volt. Apríts, majd piríts hagymát oliván, tedd rá a felkockázott paradicsomot, dobd rá az összetört fokhagymagerezdeket, süsd, pirítsd, amíg a paradicsomokat késznek nem ítéled meg, fűszerezz bátran a fentiekkel, majd vedd picire a “lángot”, épp hogy csak pöszörögjön a szószod.
 2. Közben turmixolj össze egy jó marék szárított paradicsomot (Veganeetának van, volt, lesz saját), rántsd fel pici vízzel (kb. 0,5 dl) és tedd félre.
 3. Fogd a tepsit, a tésztát és kezdd el megtölteni a cuccal. Én tömködtem bele a friss bazsalikom levelekből is. Mennyei, ahogyan visszaköszön a friss bazsalikom intenzitása éppen akkor, amikor nem számítasz rá!
 4. A cannellonikat sorakoztasd a tepsikédbe, a megmaradt szószt pedig keverd össze az aszalt paradicsomos, vizes, még intenzívebb masszával. Öntsd rá a paradicsomos álomszószodat a töltött tésztákra, tedd a sütőbe 160-170 fokra lefedve, úgy 40 percre.
 5. Rengeteg friss bazsalikommal egyétek, amíg el nem fogy!
 6. (Tehetsz ám bele gombát, “elronthatod” kukoricával, vegán sajttal, éssatöbbivel). 🙂
Veganeeta https://veganeeta.com/