Biztosan a Te életedben is vannak szentimentálisabb időszakok. Olyan napokra, hetekre gondolok, amikor ugyan teszed a dolgod, a hétköznapjaid csak úgy robognak, azonban te mégis más vagy, mint azt magadtól megszokhattad. A teendőid soha nem látott magasságokban, a tűrőképességed már-már személyes csúcsokat döntöget, de Te mégis, azokra a percekre, amikor megnyugvást találsz, azonnal egy más, nem evilági szintre tévedsz. Azaz itt vagy, nagyon is a jelenben, mégis azon kapod magad, hogy érzelmekkel elemezgeted a veled történteket, azok kivetülését a jelenedre. Végső soron mindent ebből az aspektusból vizsgálsz, és mindamellett, hogy egész lényedben érzed a hálát mindazért, amid van és veled történik, közben úgy tanít a Jóisten, azaz inkább a körülötted élő embertársadalom, ahogyan nem szégyenl. Óriási dózisban kapod a lényedbe, a szívedbe, a lelkedbe és a tudatodba a tanulnivalót, ami nem csupán egyre nagyobb tanulságodul szolgál, hanem személyiséged fejlődéséhez is elengedthetetlenül szükséges.

És Te kiveszed belőle, ki bizony, mindent kiszedsz, az utolsó morzsáig, amit magaddal kell vinned az utadon. Be is építed és le vonod azt a bizonyos tanulságot.

Fuh, de sok van belőle mostanság! Csak győzzem feldolgozni!

Merthogy szent meggyőződésem, hogy az én jelen állapot szerinti szentimentalizmusom nem más, mint az én saját, alaposan kidolgozott védőburkom, védekező mehanizmusom a sok “FeldolgozniValóság” –ból/ban, illetve miatt.

A Veganeeta Home nyitása bizony nem csupán rengeteg feladatot, teendőt és megoldanivaló, eddig ismeretlent, de egy jó nagy adag tanulnivalót és “rágódnivalót” is tesz elém, mellém, rám.

És azt hiszem, hogy a kis “házamba” való visszahúzódás, a lelki vizsgálódás – egyre több és nagyobb időben – erre is visszavezethető. Tudod, hogy mi még az érdekes? Az, hogy ez az én “vegánétteremkávézósütizőmásodikotthon”-om a lelkemből született. Színtisztán abból építkezik. Ugyanúgy, mint a blog, drága Veganeetásom. A lelkünkből épül. A Te és az én lelkemből. Mindnyájunkéból. A Home megvalósításához nyilván kell még a nagyonis evilági pénz, amit az én rendkívüli férjem nélkül valószínűleg sosem tudtam volna így megteremteni, viszont csupán a pénz önmagában nem lett volna elég! Egy álom kellett hozzá. Egy valóságos álom egy olyan helyről, amilyenben mindig is szerettem volna én is vendég lenni. A Home még ennél is jobb lesz, hiszen itt majd én adhatok! Úgy érzem, hogy megölelhetem az egész Világot általa!

Meg fogod látni és biztos vagyok abban, hogy azonnal meg is érzed majd, ha belépsz hozzám, hogy itt bizony a szeretet lakik.

(Biztosan ismeritek: a SZER-ETET!)

Szóval nem hiába hívjuk így, érezzük mindnyájan úgyanígy, hogy ez az én, ez a mi “szerelemprojektem/ünk”!

Sok-sok és mégtöbb tanulás ez a számomra, és túlzások nélkül állíthatom, hogy most – önmagam szerint is – jó diák vagyok. Különösen az emberi kapcsolatok tantárgyból írtam mostanában néhány jeles dolgozatot – ha érted, mire gondolok.

. . .

 . . .

  . . .

A következőkben pedig a szuperfinom fonottat hozom, imádni fogod, ahogy falják majd a gyerekek.

 

A vegán fonottkalács
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 2,5 dl langyos tej (én szója és kesu tejet használtam)
  2. 2 ek cukor
  3. 2,5 dkg élesztő
  4. 500 g fehérliszt
  5. 25 dkg margarin (vegán vaj vagy margarin, egyre megy)
  6. 30 g porcukor (vagy porrá őrölt eritritol)
Utasítások
  1. Nagyon figyelj arra, hogy minden alapanyag, amivel dolgozol, langyos legyen! Dagasztásnál arra is ügyelj, hogy a langyos vajat/margarint fokozatosan adagold majd a tésztához!
  2. Mindenekelőtt futtasd fel az élesztőt a növényi tejes, cukros cuccban! Brutál fel fog jönni, ha jó az élesztőd. Add hozzá az átszitált liszthez, szépen ügyesen az összes hozzávalót! A zsiradékot tudod, fokozatosan, dagasztás közben, ettől lesz a tésztád könnyed! Ha géppel dagasztod, akkor jó 10 percig mehet, majd amikor késznek ítéled meg, fordítsd ki a tálból a nyújtódeszkádra, takard le a tállal, és hagyd nőni 15 kerek percig.
  3. Miután letelt az idő, az óriási méretűre dagadt tésztád vedd pontosan két egyenlő részre. Merthogy kettő kalácsot fogsz készíteni. Mindegyik darabot hat egyenlő részre vágd el (ha a hatos fonást alkalmazod, mint én tettem). Sodorgass a 6 pici galacsinból hosszú gilisztákat, majd kíséreld meg a fonást. Én egy youtube-os videót hívtam segítségül, és nagyon könnyedén megtanultam. Miután készen van az első kalácsod, kendd le a tetejét növényi tej-margarin kombóval és hagyd pihenni újabb 15 percig. Ez az idő épp elég ahhoz, hogy elkészítsd a második kalácsot is. Azzal tégy ugyanígy, és amíg az első sül a 170 fokos sütődben, addig a második is megdagad szépen. 15 perc után ő is mehet a sütőbe, az egész család legnagyobb örömére.
Veganeeta https://veganeeta.com/