Utánzás, koppintás, “mértkellez?”, “úgysemugyanaz”, “akkormegminek”, “csakhasonlít”…

Tudom, nagyon is tudom, hogy nem ugyanaz, mintha egy liba, vagy kacsa halt volna meg ezért a vegán “pecsenyezsírért”. És azzal is tisztában vagyok, hogy nem nevezhetem annak. Mégis megteszem. Vegán pecsenyezsír… jáj! 

Megteszem, és nem csak azt, hogy úgy hívom, hanem, hogy el is készítem. El biz’ én! És tudod miért? Pontosan azért, mert habár nem ugyanaz (hála Isten!), viszont hasonlít! Sőt! Lila hagymával megtévesztésig “olyan”. Annyira boldog vagyok, hogy habár “úgysemugyanaz”, mégis hasonlít arra az ízre, amit oly’ régen óhajtottam már.

Én, Árvai Anita pirított zsíros deszkát “reggeliuzsivacsiztam” két, nah jó, három napig. Vegán volt, és isteni is. És tudod, én nagyon boldog voltam tőle!

Hogy Te is az legyél, mutatom, hogyan készítettem. 

Vegán pecsenyezsír… a pecsenyezsír, vegán?
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Kókuszolaj (decinként másfél vöröshagyma, tehát 2 decihez 3 vöröshagyma dukál)
  2. Vöröshagyma
  3. Olivaolaj (2 deci kókuszolajhoz 1 dl olivaolaj ment)
  4. Só (sok-sok)
  5. Egyéb fűszerek, mint például a darált piros paprika, bors, fokhagyma, őrőlt kömény, és amit éppen megkívánsz még beletenni, vagy amivel annó a libát/kacsát fűszerezted
Utasítások
  1. Lassan hevítettem a kókuszolajat a serpenyőben, közben megpucoltam, felvágtam a hagymáimat és belehuppantottam a forró zsiradékba. Nagyon lassan pirítottam a hagymát, és szépen, még lassabban hozzáadtam a fűszereket. Jó sokat kívánt, és én szerettem nagyon megszórni, hogy legyen íze. Amikor már a hagyma szinte megfőtt a kókuszolajban (az bő, egy órával később volt), lehúztam a forró főzőlapról és picit hülni hagytam. Ilyenkor nem csalás ám, ha cseppentesz kiskanállal egy darabka kenyérre, hogy megkóstold. ☺
  2. Amikor picit pihent a cucc, beletettem az olivaolajat és egy picit visszahúztam melegíteni, amíg újra homogénné nem vált. Tálkába öntöttem, hagytam megszilárdulni.
  3. A kenyeret fokhagymás olivaolajon pirítottam serpenyőben (én mindig így teszek, nem szeretem a kenyérpirítót).
  4. Azt hiszem, nem kell részleteznem, hogy lila hagymával, rengeteg zöldséggel mennyire volt jó ez a végtelenül egyszerű étel!
Veganeeta https://veganeeta.com/

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV